Bizim Mutfak

300 TL Altı Sahur Menüsü

Kremalı Mantar Çorbası ile Mantarlı Omlet

Kremalı Mantar Çorbası ile Mantarlı Omlet Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Kremalı Mantar Çorbası  
  • 3 adet yumurta  
  • 4-5 adet ince dilimlenmiş mantar  
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı  
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri  
  • Tuz, karabiber  

Kremalı Mantar Çorbası ile Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır ?

1
Uygun bir karıştırma kabına Bizim Mutfak Kremalı Mantar Çorbası’nı dökün.

2
Ardından yumurta, süt ve zeytinyağını ekleyip, iyice çırpın.

3
Ayrı bir tavada omletin üzerine eklemek için tereyağını eritin ve mantarları ekleyerek 3-4 dakika soteleyin.

4
Hazırladığınız yumurtalı karışımı tavaya döküp orta ateşte pişirin.

5
Üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin ve omletin altı hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin.

6
Omleti ikiye katlayıp, ocaktan alın.

7
Sotelediğiniz mantarla birlikte, dereotu serpip, sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Akordeon Lavaş

Fırında Akordeon Lavaş Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Yerli Besi  Et Bulyon  
  • 2 adet büyük lavaş  
  • 6 adet pastırma  
  • 10 dilim sucuk  
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri  
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı  
  • 1 diş ezilmiş sarımsak  
  • 1 tatlı kaşığı kekik  
  • 1 tatlı kaşığı pul biber  
  • 1 çay kaşığı karabiber  
  • Yarım çay bardağı sıcak su  

Fırında Akordeon Lavaş Nasıl Yapılır ?

1
Erimiş tereyağı, sarımsak, baharatlar ve Bizim Mutfak Yerli Besi Et Bulyon’u bir kâsede karıştırıp yağ karışımını hazırlayın.

2
Uygun bir fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek lavaşları akordeon şeklinde dizin.

3
Pastırma ve sucuk dilimlerini lavaş kıvrımlarının arasına yerleştirin.

4
Hazırladığınız bulyonlu karışımı fırça ile lavaşın üzerine ve aralarına sürün.

5
Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

6
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika, peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirin.

7
Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

300 TL Altı Sahur Menüsü