Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Ramazan’a Özel Tarifler
Fazlasıyla Lezzet
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Ramazan’a Özel Tarifler
Fazlasıyla Lezzet
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
600 TL Altı İftar Menüsü
Ana Sayfa
/
Ramazan’a Özel Tarifler
/ 600 TL Altı İftar Menüsü
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Patatesli Bezelyeli Tavuk Suyu Çorbası
Patatesli Bezelyeli Tavuk Suyu Çorbası Malzemeleri Nelerdir ?
Bizim Mutfak Şehriyeli Tavuk Çorbası,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
5 su bardağı su,
1 su bardağı haşlanmış bezelye,
5-6 adet taze patates
Ürüne Git ›
Patatesli Bezelyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır ?
1
Uygun bir tencereye sıvı yağı alın, patatesleri yumuşayana kadar soteleyin.
2
Bizim Mutfak Tavuk Çorbası’nı ve suyu ekleyerek kaynatın.
3
Kaynadıktan sonra bezelyeleri ekleyerek ocaktan alın. Afiyet olsun.
Portakal Sulu Tavuk Göğsü
Portakal Sulu Tavuk Göğsü Malzemeleri Nelerdir ?
1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon,
3-4 adet tavuk göğsü,
1 adet havuç,
1 adet kabak,
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu,
Yarım su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı soya sosu,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 diş doğranmış sarımsak,
1 çay kaşığı toz kırmızı biber,
Yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik
Ürüne Git ›
Portakal Sulu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır ?
1
Tavuk göğüslerinin üzerine yatay ve dikey olarak çizikler atın ve sıvı yağ ile birlikte kızartın.
2
Tavukları kızarttığınız tavada havuç, kabak ve sarımsakları soya sosuyla birlikte soteleyin.
3
Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon’u sıcak su ile çözdürün ve sotelediğiniz sebzeli karışıma ekleyin.
4
Portakal suyunu da ekleyip baharatlandırın ve suyunu çekene kadar pişirin.
5
Akordeon şekline getirdiğiniz yağlı kağıtların içine tavuk göğsünü yerleştirip, sotelediğiniz sebzeleri üzerine ekleyin.
6
Her tavuğun üzerine 1 yemek kaşığı kadar portakal suyu daha ekleyip, 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Mantarlı Pilav
Mantarlı Pilav Malzemeleri Nelerdir ?
1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon,
1 su bardağı baldo pirinç,
1,5 su bardağı sıcak su,
15-20 adet ince dilimlenmiş mantar,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber,
Yarım çay kaşığı kekik,
1 çay kaşığı zerdeçal,
Yarım demet maydanoz
Ürüne Git ›
Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır ?
1
Pirinci yıkayın. Uygun bir tencerede tereyağını eritin.
2
Erittiğiniz tereyağının üzerine pirinçleri ekleyip, 5 dakika kadar kavurun.
3
Mantarı ekleyin ve mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u sıcak suyla çözdürüp, ekleyin.
4
Baharatları da ekleyip, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
5
Pirinçler suyunu çekince 15 dakika demlenmesi için dinlendirip, servis edin.
6
Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vanilyalı Pudingli Baklava
Vanilyalı Pudingli Baklava Malzemeleri Nelerdir ?
Puding dolgusu için:
1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding,
2,5 su bardağı süt
Baklava için:
10 adet baklavalık yufka,
1 su bardağı erimiş tereyağı,
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz.
Şerbet için:
2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ürüne Git ›
Vanilyalı Pudingli Baklava Nasıl Yapılır ?
1
Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya bırakın.
2
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3
Bizim Mutfak Vanilyalı Puding’i süt ile karıştırarak, paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
4
Uygun bir fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. 5 kat yufkayı, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin.
5
Üzerine soğumuş pudingi dökün ve eşit şekilde yayın. Ceviz veya fındık serpiştirin.
6
Kalan 5 yufkayı da yine aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin.
7
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişirin.
8
Fırından çıkan sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün.
9
Şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirin. Üzerine toz fındık serpip, gül kuruları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.