Bizim Mutfak

600 TL Altı İftar Menüsü

Patatesli Bezelyeli Tavuk Suyu Çorbası

Patatesli Bezelyeli Tavuk Suyu Çorbası Malzemeleri Nelerdir ?

  • Bizim Mutfak Şehriyeli Tavuk Çorbası,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye,
  • 5-6 adet taze patates

Patatesli Bezelyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır ?

1
Uygun bir tencereye sıvı yağı alın, patatesleri yumuşayana kadar soteleyin.

2
Bizim Mutfak Tavuk Çorbası’nı ve suyu ekleyerek kaynatın.

3
Kaynadıktan sonra bezelyeleri ekleyerek ocaktan alın. Afiyet olsun.

Portakal Sulu Tavuk Göğsü

Portakal Sulu Tavuk Göğsü Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon,
  • 3-4 adet tavuk göğsü,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kabak,
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu,
  • Yarım su bardağı sıcak su,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 diş doğranmış sarımsak,
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kekik

Portakal Sulu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk göğüslerinin üzerine yatay ve dikey olarak çizikler atın ve sıvı yağ ile birlikte kızartın.

2
Tavukları kızarttığınız tavada havuç, kabak ve sarımsakları soya sosuyla birlikte soteleyin.

3
Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon’u sıcak su ile çözdürün ve sotelediğiniz sebzeli karışıma ekleyin.

4
Portakal suyunu da ekleyip baharatlandırın ve suyunu çekene kadar pişirin.

5
Akordeon şekline getirdiğiniz yağlı kağıtların içine tavuk göğsünü yerleştirip, sotelediğiniz sebzeleri üzerine ekleyin.

6
Her tavuğun üzerine 1 yemek kaşığı kadar portakal suyu daha ekleyip, 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mantarlı Pilav

Mantarlı Pilav Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon,
  • 1 su bardağı baldo pirinç,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • 15-20 adet ince dilimlenmiş mantar,
  • 1 adet soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Yarım çay kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı zerdeçal,
  • Yarım demet maydanoz

Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır ?

1
Pirinci yıkayın. Uygun bir tencerede tereyağını eritin.

2
Erittiğiniz tereyağının üzerine pirinçleri ekleyip, 5 dakika kadar kavurun.

3
Mantarı ekleyin ve mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u sıcak suyla çözdürüp, ekleyin.

4
Baharatları da ekleyip, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.

5
Pirinçler suyunu çekince 15 dakika demlenmesi için dinlendirip, servis edin.

6
Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Vanilyalı Pudingli Baklava

Vanilyalı Pudingli Baklava Malzemeleri Nelerdir ?

Puding dolgusu için:

  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding,
  • 2,5 su bardağı süt

Baklava için:

  • 10 adet baklavalık yufka,
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı,
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz.

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Vanilyalı Pudingli Baklava Nasıl Yapılır ?

1
Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya bırakın.

2
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3
Bizim Mutfak Vanilyalı Puding’i süt ile karıştırarak, paketin üzerindeki tarife göre pişirin.

4
Uygun bir fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. 5 kat yufkayı, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin.

5
Üzerine soğumuş pudingi dökün ve eşit şekilde yayın. Ceviz veya fındık serpiştirin.

6
Kalan 5 yufkayı da yine aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin.

7
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişirin.

8
Fırından çıkan sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün.

9
Şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirin. Üzerine toz fındık serpip, gül kuruları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

600 TL Altı İftar Menüsü