Bizim Mutfak

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 2 su bardağı Baldo Pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 200 gram mantar
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 500 gram tavuk budu
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tane karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Paylaş:

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır ?

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi
1
Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine rendelenmiş soğan, doğranmış sivri biber ve mantarları da ekleyip 3 dakika kavurun. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.

2
Pirinçler kavrulunca içinde 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon erittiğiniz 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. 5 dakika orta ateşte pişirip daha sonra kısık ateşte pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin.

3
Pilavı ocaktan alıp kapağını açmadan dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta tavuk butlarını önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı’na iyice bulayın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve panelediğiniz tavukları çevirerek hafifçe kızartın.

4
Kızaran tavukları bir fırın kabına alın. 200 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirin.

5
Pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın. Bu tarifi arzu ettiğiniz kırmızı et çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Tarhanalı Tavuk Baget Tarifi

Tarhanalı Tavuk Baget Tarifi

  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Tarhana Çorbası
Tarifi Gör ›
Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
Tarifi Gör ›
Yelpaze Tavuk Tarifi

Yelpaze Tavuk Tarifi

  • 2 adet tavuk göğüs eti
Tarifi Gör ›