Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Mercimek Çorbası’nı, 3 su bardağı su kullanarak paket üzerindeki talimata göre pişirin. Bulguru içine atıp karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kadar bekletin.
2
Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince kıyılmış soğanı ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun. İçine salçayı ilave ederek 1-2 dakika daha kavrup ocaktan alın.
3
Dinlenen mercimekli harca kavurduğunuz salçalı soğanı ekleyin ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde iyice yoğurun. İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatları ilave ederek tekrar yoğurun. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve ince kıyılmış yeşil soğanı ilave edip tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
4
Köfte harcından bir miktar alın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verip marul yapraklarının üzerine dizin. Yanında limon ile servis yapın.