Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş tarifi için ;tavuk göğüs etlerini iri küpler halinde doğrayın. Derin bir kasede karbonat ve suyu karıştırın. Tavuk etlerini içine aktarın ve 20-25 dakika bekletip suyunu iyice süzün.
2
Diğer yanda başka bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla iyice çırpın. Maden suyunu ve tuzu ekleyin. Ardından nişasta, un ve Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası’nı (toz olarak) sırasıyla ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
3
Tavuk etlerini bambu şişlere çok sıkışık olmayacak şekilde dizin. Galeta unu ve Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Tarhana Çorbası’nı (toz olarak) yayvan bir fırın kabına aktarıp harmanlayın.
4
Geniş ve derin bir kızartma tenceresinde yağı ısıtın. Hazırladığınız şişleri önce sosa batırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın. Ardından galeta unu ve tarhana karışımıyla kaplayın ve kızgın yağa atıp altın rengini alana kadar kızartın ve sıcak servis yapın.Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş ‘ leriniz hazır. Afiyet olsun!