Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Tarifi
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Ana Sayfa
/
Tarifler
/ Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Tarifi
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Malzemeleri Nelerdir ?
Hamuru için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1/2 paket margarin
3 adet yumurta
Kreması için:
500 ml süt
1.5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilin
Sosu için:
1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
Ürüne Git ›
Paylaş:
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Nasıl Yapılır ?
1
Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur ‘un kremasını hazırlamak için, bir tencereye 500 ml süt ve 1.5 çay bardağı toz şeker ekleyin.
2
3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
3
Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
4
Hamur için, su ve margarini ocağa tencereye alıp eritin.
5
Ardından un ekleyip sürekli karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Yumurtayı ekleyerek hamura yedirin. 15 dakika daha dinlendirin.
6
1’er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdına arada boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
7
Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u talimata göre hazırlayın. Pişen hamuru oda sıcaklığında bekletin.
8
Hamurun alt kısımlarına bıçakla delik açın, içini hazırladığınız kremayla doldurun.
9
Hazırladığınız sosu profiterol hamurunun üzerine döküp servis edin.
Diğer Tariflerimiz
Armutlu Turta Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›
Çilekli Puding Topları Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Çilekli Puding
Tarifi Gör ›
Ceviz İle Kavrulmuş Tel Kadayıflı Puding Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
Tarifi Gör ›
Magnolia Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
Tarifi Gör ›