Bizim Mutfak

Tavuk Güveç Tarifi

Tavuk Güveç Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 75 g tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 120 g soğan
  • 200 g havuç
  • 500 g tavuk göğüs
  • 30 g çok amaçlı un
  • 200 ml krema
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Konserve bezelye
  • Konserve mısır
  • 1 paket milföy
  • 1 yumurta
Paylaş:

Tavuk Güveç Nasıl Yapılır ?

Tavuk Güveç Tarifi
1
Tavuk Güveç tarifi için ; teflon bir tencereye tereyağını koyun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsakları tencereye alın ve kısık-orta ateşte terletin. Ardından küçük küpler halinde doğradığınız havuçları ekleyerek sotelemeye devam edin.

2
Birkaç dakika soteleme işleminden sonra didiklediğiniz tavukları tencereye ilave edin. Tavuklar suyunu salıp renk almaya başladığı an unu ekleyerek karıştırın. Ardından yaklaşık 30 ml sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Tavuk Bulyon’u ve kremayı ekleyebilirsiniz. Baharatları da isteğinize göre ilave ettikten sonra bezelye ve mısırı da tencereye aktararak kıvam alana kadar ara ara karıştırın.

3
Milföy hamurunuzu, mini güveçlerinizin ağız kısmını 2 cm açık bırakacak şekilde daire olarak kesin.

4
Tencerede hazırladığınız yemeği mini güveçlerinize doldurun. Ardından daire şeklinde kestiğiniz milföylerle güveçlerin üstlerini kapatın ve yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıttığınız 170 derecelik fırınınıza verin. Milföylerin kızardığını gördüğünüzde fırından alarak servis etmeye başlayabilirsiniz.Tavuk Güveç hazır. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
Tarifi Gör ›