Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır ?
1
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletin. Sivri biberleri orta kalınlıkta doğrayıp hazırlayın.
2
Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın. Ardından ince kıydığınız soğan ve sarımsakları ekleyin ve hafif sararana kadar kavurun.
3
Patlıcanların suyunu süzüp kuruladıktan sonra tencereye ekleyin.
4
Birkaç dakika kavurup sivri biberleri ve çeri domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
5
Salçayı ekleyin, birkaç kez çevirip makarnayı, Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u , baharatları ve malzemelerle aynı hizada olacak şekilde sıcak suyu ilave ederek karıştırın.
6
Su kaynayınca ocağı kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.
7
Servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri veya tulum peyniri ile servis edebilirsiniz.