Fellah Köfte tarifi için ; bulgur, irmik, su ve tuzu bir tencereye alıp çok kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
2
Kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
3
Bulgurlu karışım el dayanacak sıcaklığa gelince içine un, salça ve baharatlarını ekleyip yoğurun.
4
Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirin. Kenarda bekletin.
5
Tencereye su ve Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u ekleyin. Su kaynayınca hazırladığınız köfte hamurlarını içine atın. Köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca kevgirle içinden süzerek alın.
6
Sos için zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, Doğranmış domatesleri de ekleyip suyunu çekip sos haline gelene kadar pişirin.
7
Tuz, nar ekşisi, nane ve pul biber ekleyip tatlandırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Sosunuz hazır. Hazırladığınız sosla köfteleri birleştirin. Ocağın üzerinde birkaç dakika ısıtın.
8
Ayıklanmış semizotu yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra yoğurtla karıştırın. Bu karışımı servis tabağına aktarın. Üzerine soslu fellah köfteyi yayın. Bekletmeden servis yapın. Fellah Köfte hazır. Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.