Besleyiciliğiyle ön plana çıkan Türk mutfağına özgü çorbalar, her öğünde tüketilebilir olmasıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezidir. Çorba çeşitlerini daha farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Çok sevdiğiniz mercimekli çorbayı veya ezogelin çorbasını bir de Bizim Mutfak tarifleriyle deneyin!
SAĞLIKLI VE LEZZETLİ: ANADOLU LEZZETLERİ SALATASI
Türk mutfağına özgü çorbalardan salata olur mu demeyin! Anadolu’nun lezzetlerini bir kâsede buluşturan bu eşsiz salatayı mutlaka deneyin. Herkesin kaşık kaşık yiyeceği bu lezzet; protein ve lif kaynağı olan mercimek, günlük folik asit ihtiyacını karşılayan bulgur ve daha birçok bakliyat içerir.
MALZEMELER
Sos için:
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı ’nı tencerenin içerisine koyalım, üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyelim. Bakliyatlar yumuşayana dek pişirelim.
Bir yandan maydanoz, dereotu, taze soğan, közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşusunu doğrayalım. Tüm malzemeleri ve haşladığımız Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı ’nı bir kabın içine alalım. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyelim.
Salatamızın üzerine lor peyniri, zeytinyağı, limon ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek karıştıralım. Anadolu çorbasından salata tarifimiz hazır, afiyet olsun!
YENİR DOYA DOYA: MAŞLI KARNABAHAR LAZANYA
İtalya’dan gelen bu lezzeti makarna ile değil, bir de Türk mutfağına özgü çorbalar ve karnabaharla deneyin! Lezzeti olağanüstü, hafif ve pratik maşlı karnabahar lazanya tarifi, vazgeçilmeziniz olacak. Bu tarifimiz protein kaynağı maş fasulyesi, prebiyotik içeren firik bulguru ve sağlıklı birçok bakliyatı barındırıyor!
MALZEMELER
Beşamel sos için:
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritelim, üzerine un ekleyerek kokusu çıkana dek kavuralım. Yavaşça süt ekleyerek karıştıralım, topaklanmaması için çırpmaya devam edelim. Üzerine tuz, karabiber ve muskat ekleyelim. Kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
Bir tencere karnabaharı haşlayalım. Bir tencerede de Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı ’nı üzerini biraz geçecek su ekleyerek haşlayalım. Bir tavada tereyağı eritelim, üzerine salça ve haşlanmış Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı ’nı ekleyerek kavuralım.
Haşladığımız karnabahara çorba karışımını ekleyelim ve bir tepsiye alalım. Üzerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşarı ekleyerek 160 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun!
5 DAKİKADA HAZIR: ZERDEÇALLI ZENCEFİLLİ MERCİMEK ÇORBASI
Oldukça besleyici ve ülkemizin yöresel lezzetlerinden biri olan mercimek çorbasını bir de böyle deneyin. Zerdeçallı zencefilli mercimek çorbası, zengin içeriği ve pratik yapımıyla mutfağınıza farklılık katacak, bağışıklık sisteminizi güçlü kılacak.
Mercimeğin en güzel halini siz de deneyin!
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Mercimek Çorbası ambalajının içindekileri bir tencereye alalım ve üzerine 5 bardak su ekleyelim. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştıralım ve üzerine zencefil ile zerdeçal ekleyelim. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Türk mutfağına özgü çorbalardan mercimek çorbası hazır, afiyet olsun!