Bizim Mutfak

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Kremalı Tavuk Bonfile Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 700 g tavuk bonfile
  • 250 g mantar
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Paylaş:

Kremalı Tavuk Bonfile Nasıl Yapılır ?

1
Kremalı Tavuk Bonfile tarifi için ; Öncelikle tavuk etlerini Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketinde yazan talimatlara göre 5 dakika marine edin. Tavuk etleri yeterince dinlendikten sonra marine sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alın.

2
Soğanları piyazlık doğradıktan sonra mantarları çok ince olmayacak şekilde doğrayın, sarımsağı da dilimleyelim. Son olarak maydanozu da ince doğrayıp hazırlayın.

3
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı yüksek ateşte iyice kızdırdıktan sonra çok az sıvı yağ ilavesiyle tavuk etlerinin her iki tarafını 2 dakika pişirip ayrı bir kaba alın. Aynı tavaya sırasıyla, sıvı yağ, soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar karamelize olana kadar kavurun.

4
Ardından mantarları ekleyip, 5 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin. Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı ürünündeki baharat karışımını ekleyerek tatlandırın.

5
Daha sonra krema ve suyu da ilave edip, kaynamaya başladıktan sonra maydanozu ekleyin. Üzerine kenarda bekleyen tavuk etlerini dizin ve tavanın kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.

6
Tavanın kapağını açıp, sosun kıvam alması için yaklaşık 5 dakika kapağı açık şekilde pişirin. Sosu istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alıp servis edin ve Kremalı Tavuk Bonfile hazır.Afiyet olsun!

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tarifi

  • Yarım tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Tavuk Güveç Tarifi

Tavuk Güveç Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›