Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Ana Sayfa
/
Tarifler
/ Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Kaç Kişilik: 4
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeleri Nelerdir ?
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
1 su bardağı sıcak su
200 g balkabağı
10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı
1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
4-5 dal dereotu, kıyılmış
Ürüne Git ›
Paylaş:
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır ?
1
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar tarifi için; Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u 1 bardak sıcak suda eritin.
2
Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin.
3
Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
4
Enginarları tencereye yerleştirin.
5
Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün.
6
Tozşekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin.
7
Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
8
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 25-30 dakika pişirin.
9
Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar hazır,afiyet olsun.
Diğer Tariflerimiz
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Tavuklu ve Semizotlu Ezogelin Çorbası Tarifi
1 paket Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Ezogelin Çorbası
Tarifi Gör ›
Fellah Köfte Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›