Bizim Mutfak

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 200 g balkabağı
  • 10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş 
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 
  • 5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı  
  • 1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 4-5  dal dereotu, kıyılmış
Paylaş:

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır ?

1
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar tarifi için; Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u  1 bardak sıcak suda eritin.

2
Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin.

3
Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.

4
Enginarları tencereye yerleştirin.

5
Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün.

6
Tozşekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin.

7
Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.

8
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 25-30 dakika pişirin.

9
Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar hazır,afiyet olsun.

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Tavuklu ve Semizotlu Ezogelin Çorbası Tarifi

Tavuklu ve Semizotlu Ezogelin Çorbası Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Ezogelin Çorbası
Tarifi Gör ›
Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köfte Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
Tarifi Gör ›