Bizim Mutfak

Bizim Mutfak’tan lezzeti dillere destan köfteli tarifler!

Bizim Mutfak Köfte Harcı’yla hazırlanan tadına bakanların hafızalarından silinmeyecek nefis tarifler bu yazımızda.

TADINA BAKANIN TARİFİNİ İSTEYECEĞİ LEZZET: FIRINDA SEBZELİ VE BEŞAMELLİ KÖFTE

Hem sebzeli hem köfteli doğrusu pek lezzetli! Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte tarifini Bizim Mutfak Köfte Harcı’yla taçlandırdık. ‘’Bunun tarifi ne?’’ sorularına kendinizi hazırlayın, bizden söylemesi.

MALZEMELER

  • 1 kase brokoli
  • 1 kase karnabahar
  • 2 adet doğranmış havuç
  • 3-4 adet mini patates

Köfte için:

  • Yarım kg kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bizim Mutfak Köfte Harcı (paket üzerindeki tarife göre)
  • Zeytinyağı (paket üzerindeki tarife göre)

Beşamel sos için:

  • 1 litre süt
  • 75 g tuzsuz tereyağı
  • 100 g un
  • 100 g mozarella peyniri veya taze kaşar
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Köfte için ince bulguru yoğurma kabına alın.
Kıymayı, unu, yumurtayı, 1 su bardağı suyu, Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ilave edin.
Elinizle iyice yoğurun.
Kıyma harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Köfte hamurlarını buzdolabında bekletin.
Sebzeleri doğrayıp tavada ön kızartmasını yapın.
Köfte hamurlarını da aynı şekilde ön kızartmasını yapın.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin ve üzerine unu ekleyin ve karıştırın.
Un kokusu çıkana kadar kavurduğunuz unun üzerine ılık sütünüzü yavaş yavaş ekleyin.
Ardından tuzu ve muskat rendesini ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Sosunuz kıvam alana dek sürekli çırpın. Ocaktan alın, arada bir çırparak ılıtın.
Sebzeleri ve köfteleri fırın tepsisine aktarın.
Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

HAMBURGER TÜRK LEZZETİYLE BİRLEŞTİ: BAZLAMA BURGER

Herkesin bayıldığı hamburgerin lezzetini Türk dokunuşuyla katladık. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız tarifimiz Bizim Mutfak farkıyla yazımızın devamında.

MALZEMELER

Köftesi için:

  • 500 g orta yağlı köftelik kıyma, (kaburga bölümü, tercihen çift çekilmiş olmalı)
  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Ayrıca:
Bazlama ekmeği
Dilimlenmiş domates, turşu, kıvırcık marul, hardal

HAZIRLANIŞI

Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı, hardalı, pekmezi ve zeytinyağını karıştırın.
Kıymayı ekleyip yoğurun.
Köfte hamurundan 4 eşit parça elde edin.
Bazlama ekmeğinizin büyüklüğünde şekillendirin.
1-2 tatlı kaşığı yağ ilave edilmiş tavada her iki tarafını kızartın.
Bazlama ekmeğinizi enine ikiye kesin.
Sırasıyla marul yapraklarını, köfteyi, dilimlenmiş domatesi, turşuyu ve tekrar marul yaprakları ile bazlama burgeri tamamlayın.
Dilerseniz patates kızartması ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun!