Bizim Mutfak

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 litre sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Paylaş:

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır ?

1
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi için ; sıvı yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

2
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.

3
Salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.

4
Üzerine su ve Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.

5
Çorba piştikten sonra blender’da çekilir. Blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.

6
Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika sonra ocaktan alınır.

7
Kıvamı koyu gelirse, bir miktar su ilave ederek bir taşım kaynatabilirsiniz.

8
Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.

9
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.

Diğer Tariflerimiz

Tavuklu Ramen Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›

Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
Tarifi Gör ›