Bizim Mutfak

İrmik Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

İrmik Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arasına koymak için;

  • Kakaolu petibör bisküvi (yaklaşık 12 tane)

Üzeri için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
  • 2.5 su bardağı süt
  • Kumkuat, yaban mersini, ahududu veya çilek
Paylaş:

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır ?

1
İrmik Tatlısı tarifi için ; süt, toz şeker, irmik ve Hindistan cevizini uygun bir tencereye alın ve karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. (İsterseniz bu aşamada limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz, çok yakışacaktır.) Muhallebinin ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletin.

2
Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın. Muhallebinin tamamını baton kalıba döküp üzerini düzeltin.

3
Bisküvileri dik şekilde yan yana yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatarak soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Diğer yanda Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u ve sütü bir sos tenceresinde karıştırarak pişirip ocaktan alın. Oda ısısında ara ara karıştırarak soğutun. Tatlıyı bir servis tabağına alın. Üzerini çikolata sos ve meyve ile süsleyin. İrmik Tatlısı hazır. Dilimleyerek servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Profiterol Pasta Tarifi

  • 1 adet kakaolu hazır pasta keki
Tarifi Gör ›

Pratik Milföy Rulo Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
Tarifi Gör ›

Barbie Pastası Tarifi

  • 5 adet hazır pasta tabanı
Tarifi Gör ›

Ağlayan Kek Tarifi

  • 2 tepeleme yemek kaşığı Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
Tarifi Gör ›