Elmalı Fit Tatlı tarifi için ; 4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı’nı sıcak suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
2
Elmaları kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
3
Derin bir kasede yulaf, esmer şeker, eritilmiş tereyağı, haşlanan Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı, t uz, tarçın ve dövülmüş cevizi birleştirip güzelce karıştırın.
4
Fırın kaplarınızın taban kısımlarını kapatacak şekilde yulaflı karışımdan ekleyip düzleştirin. Elmaları fırın kaplarına paylaştırın ve ardından kalan yulaf karışımını üzerlerini kapatacak şekilde koyup düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında elmalar yumuşayıp üzeri hafif renk alana kadar pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine 1’er yemek kaşığı bal gezdirin ve Elmalı Fit Tatlı hazır .Ilık olarak servis edin.