Yaz mevsiminin gelişiyle hafif beslenmeye karar verdiyseniz ama lezzetten de ödün vermek istemiyorsanız doğru yerdesiniz! Bizim Mutfak’ın, pratik fit tarifleriyle siz de hafif lezzetlerle tanışın.
Sulu elmaların en lezzetli, tatlının en hafif hali bu tarifte! Ailenin meyve yemeyen üyelerini ve yaza fit girmek isteyenleri aynı sofrada buluşturacak Elmalı Fit Tatlı tarifimizi hemen deneyin.
MALZEMELER
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı’nı sıcak suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Elmaları kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
Derin bir kasede yulaf, esmer şeker, eritilmiş tereyağı, haşlanan Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı, tuz, tarçın ve dövülmüş cevizi birleştirip güzelce karıştırın.
Fırın kaplarınızın taban kısımlarını kapatacak şekilde yulaflı karışımdan ekleyip düzleştirin.
Elmaları fırın kaplarına paylaştırın ve ardından kalan yulaf karışımını üzerlerini kapatacak şekilde koyup düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında elmalar yumuşayıp üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine birer yemek kaşığı bal gezdirin ve ılık olarak servis edin.
“Patlıcanı kızartmadan yiyemem.” diyenleri bile ikna edecek: Bakliyatlı Fit Patlıcan! Bu tarifimizle yazın hem formunuzu koruyacak ve hem de patlıcanın lezzetine varacaksınız. Hemen deneyin.
MALZEMELER
Sosu için:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları iri dilimler halinde doğrayın. Su, tuz ve limon suyu eklenmiş kaseye patlıcanlarınızı koyup acısını almak için 20 dakika kadar bekletin. Sonra süzüp kurulayın.
2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorba Karışımı’nı sıcak suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve derin bir kaba alın. Kapya biberi ve kuru soğanı küçük küçük doğrayıp kaba ekleyin. Üzerine rendelenmiş domatesi, maydanozu, ezdiğiniz sarımsağı, Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorba Karışımı’nın içerisinden çıkan Baharat Karışımı’nı ve tuzu da ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız harcın 1/3’ünü tencerenin tabanına yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Üzerine kalan harcın yarısını bir sıra daha yayın ve kalan patlıcanları dizin. Son olarak kalan harcı patlıcanların üzerine yayın.
Salçayı su ile iyice eritin ve zeytinyağını ekleyip karıştırdıktan sonra yemeğin üzerine gezdirin. Patlıcanlarla aynı seviyede olacak şekilde su ilave edin ve kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alın, ılıdıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.