Bizim Mutfak

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Tarifi

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon (su ile çözdürülmüş)
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Haşlanmış makarna
  • Tavuk sote yemeği (önceki günden kalan)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet karanfil
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kıyılmış maydanoz
Paylaş:

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Nasıl Yapılır ?

1
Uygun bir sos tenceresinde beşamel sos için tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.

2
Suyla beraber çözdürdüğünüz Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon’u, süt, defne yaprağı ve karanfili de ekleyerek, kıvam alana kadar karıştırın.

3
Kıvam alan sosa baharatları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, karıştırın.

4
Haşlanmış makarnanın üzerine hazırladığınız beşameli ve önceki günden kalan tavuk yemeğini ekleyip, karıştırın.

5
Uygun bir fırın kalıbına aldığınız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 180 derece fırında 25-30 dk kadar pişirin.

6
Fırından çıkan makarnanızın üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis edin. Afiyet olsun.

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Kalmış Patatesten Mücver Tarifi

Kalmış Patatesten Mücver Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›
Kremalı Tavuk Çorbasından Tavuk Sote Tarifi

Kremalı Tavuk Çorbasından Tavuk Sote Tarifi

  • 1 su bardağı kalan Bizim Mutfak Kremalı Tavuk Çorbası
Tarifi Gör ›