Bizim Mutfak

Anne Mutfağından Uzakta, Anne Yemeği Lezzeti Bizim Mutfak’ta!

Makarnayı haşlayıp anne yemeklerini özleme devri bitti.

Annelerin lezzetli tarifleri Bizim Mutfak kolaylığıyla buluştu.

Tüm mutfaklar, özlenen mutfaklar gibi sıcacık yemek koktu.

O HERKESİN FAVORİSİ: ANNE KÖFTESİ

En sevdiği yemek annesinin köftesi olanları çok mutlu edecek bir tarifle karşınızdayız.

Bizim Mutfak Köfte Harcı’nın lezzetiyle nerede olursanız olun sizi tekrar çocukluğunuza götürecek, yoğurt sosuyla sofraya serinlik katacak bir tarifle karşınızdayız.

MALZEMELER

  • 500 gram kıyma
  • 1/2 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • Yarım demet maydanoz
  • Köfteleri kızartmak için
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Yoğurt sos için:

  • 3 adet ceviz içi
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Dereotu

Domates sos için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • Zeytinyağı
  • Kuru fesleğen
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Yoğurt sos için; sarımsakları bir kabın içine rendeleyin. Üzerine cevizleri ufalayarak ekleyin. Süzme yoğurt, fesleğen, nane, dereotunu ekleyerek karıştırın.

Domates sos için; sos kabına 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domates, kuru fesleğen ve tuzu ekleyip 2-3 dakika pişirin.

Bizim Mutfak Köfte Harcı’yla hazırladığınız köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Köfteleri kızgın yağda kızartın. Yoğurt ve domates sosla birlikte sıcak servis yapın.

AYNI ANNE KAHVALTISI: BAKLİYATLI BÖREK

Annelerimizin tarifinden, özlediğimiz pazar kahvaltılarından… Sıcacık, çıtır çıtır Bakliyatlı Börek sayesinde kahvaltıların mutlulukla kesin bir bağlantısı olacak. Börekler pişerken çayları da demlemeyi unutmayın.

MALZEMELER

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet yufka
  • Sosu için
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI

Harcı için önce Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı‘nı üzerini 2 parmak geçecek kadar suda 25 dakika haşlayın.

Diğer yandan soğanı incecik kıyıp yağda kavurun. Haşlanmış bakliyat karışımını üzerine ekleyip, harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Sosu için zeytinyağı, süt ve yumurtaları bir kapta çırpın.

Yufkanın bir tanesini küçük yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sostan gezdirin.

Diğer yufkayı ikiye bölüp yarısını büzüştürerek tepsiye yayın. Tekrar sos gezdirin. Bakliyatlı harcı üzerine yayın. Yarım yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirip sos gezdirin.

Sostan bir miktar ayırın. Dışarda kalan yufkayı tepsinin içine doğru katlayıp, kalan sosu üzerine dökün. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirip servis yapın.

TADI DAMAĞINIZDA KALACAK LEZZET: KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI

Annenizin sevgisi gibi olmaz tabii ama biz de sevgimizi kattık. Kokusu satırlardan taşıp burunlara ulaşan Kuru Patlıcan ve Biber Dolması tarifimizi sizin için hazırladık.

MALZEMELER

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı
  • 30 tane kuru patlıcan
  • 10 tane kuru biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates, küp doğranmış
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı pul biber (1 kaşığı tencerenin dibine sos yapmak için)
  • 1. 5 dolu yemek kaşığı karışık salça (biber ve domates salçası)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 kaşığı tencerenin dibine sos yapmak için)
  • Arzuya göre maydanoz
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Pişirmek için;

  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerede su kaynatın ve patlıcanları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayıp çıkarın. Ardından biberleri kaynar suya atın, 5 dakika haşlayıp süzgeçe alın ve soğuk sudan geçirin.

Bir tencerede, 1 diş sarımsak rendeleyin, yarım kaşık salça, 1 çay kaşığı pul biberi, naneyi, 1 kaşık nar ekşisi ve yarım çay bardağı zeytinyağını alıp iyice karıştırın ve tencerenin dibine yayın.

İç harç için, pirinci yıkayıp süzün ve bir kaba alın. Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı’nı ekleyin. Soğanı ve 2 diş sarımsağı ince kıyarak, küp doğradığınız domateslerle birlikte pirinçlere ekleyin. 1 dolu kaşık salçayı, baharatları, nar ekşisini, yarım bardak zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırın.

Haşladığımız kuru patlıcan ve biberlerin içlerini üzerlerinde boşluk bırakarak doldurup hazırladığınız tencereye dizin. Sıcak suyun içinde bulyonları eritin. Dolmaların üzerine bir tabak veya dolma taşı kapatın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Ocağa alıp kaynayınca altını kısın ve ağzı kapalı bir şekilde 35-40 dakika kadar pişirin.