Saatlerce marinasyon için beklemek eskide kaldı. Bizim Mutfak Et ve Tavuk Çeşnisi ile et ve tavuklar 5 dakikada yumuşacık… Pratikliği lezzetle buluşturan tarifler, bu yazımızda!
PARMAK ISIRTAN LEZZET: KREMALI TAVUK BONFİLE
Marinasyon 5 dakika sürünce Kremalı Tavuk Bonfile yapmak düşünüldüğü kadar zor değil! Bizim Mutfak Et ve Tavuk Çeşnisi farkıyla bu tarifi mutlaka deneyin.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk etlerini Bizim Mutfak Tavuk Çeşnisi Marinasyon Karışımı ile 1 su bardağı suyu karıştırarak marine edip 5 dakika bekletin. 5 dakika tavuk etleri yeterince dinlendikten sonra marine sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alın.
Soğanları piyazlık doğradıktan sonra mantarları çok ince olmayacak şekilde doğrayın, sarımsağı da dilimleyin. Son olarak maydanozu da ince doğrayıp hazırlayın.
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı yüksek ateşte iyice kızdırdıktan sonra çok az sıvı yağ ilavesiyle tavuk etlerinin her iki tarafını 2 dakika pişirip bir kaba alın. Aynı tavaya sırasıyla, sıvıyağ, soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar karamelize olana kadar kavurun. Ardından mantarları ekleyip, 5 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin. Bizim Mutfak Tavuk Çeşnisi Baharat Karışımı’nı ekleyerek tatlandırın. Ardından krema ve suyu da ilave edip, kaynamaya başladıktan sonra maydanozu ekleyin. Üzerine kenarda bekleyen tavuk etlerini dizin ve tavanın kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Tavanın kapağını açıp, sosun kıvam alması için yaklaşık 5 dakika kapağı açık şekilde pişirin. Sosu istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alıp servis edin.
SOFRAYI TAÇLANDIRAN LEZZET: DANA NUAR
Dana Nuar lezzeti için lüks bir restorana gitmenize gerek yok. Bizim Mutfak Et ve Tavuk Çeşnisi ile Dana Nuar’ın en leziz hali sizin mutfağınızda. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Et Çeşnisi’ni üzerindeki talimata göre hazırlayın ve eti içine alıp bekletin. Bizim Mutfak Et Çeşnisi Marinasyon Karışımı’yla 1 su bardağı suyu karıştırarak marine edip 5 dakika bekletin. Sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın.
Etin üzerine Bizim Mutfak Et Çeşnisi Baharat Karışımı’nı serpin ve etin her tarafına sürün. Ayçiçek yağını döküm bir tavada ısıtın. Dana nuar dilimlerini ateşe alıp ara sıra çevirerek pişirin ve bir kaba çıkarın.
Havuçların kabuklarını soyun ve iri jülyen doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayıp hazırlayın. Tereyağını ayrı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Ardından sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Unu ilave edin ve renk alan soğanlarla birlikte kavurun. Havuçları ve sıcak suyu da ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Mühürlediğiniz etleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Pişirdiğiniz soğanları etlerin üzerine yayıp biberiye yapraklarını ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika etler yumuşayana kadar pişirin. Fırından alın ve arzu ederseniz yanında patates püresi eşliğinde servis edin.
AĞIZ SULANDIRAN MEKSİKA LEZZETİ: TAVUK FAJİTA
Bizim Mutfak’la Meksika esintisini mutfağınıza taşıyın. Bizim Mutfak Et ve Tavuk Çeşnisi ile 5 dakikada marine ettiğiniz yumuşacık tavukların lezzetine doymak için hemen Tavuk Fajita tarifimizi deneyin.
MALZEMELER
2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
Marine için:
HAZIRLANIŞI
Tavukları 3-4 cm uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Bizim Mutfak Tavuk Çeşnisi Marinasyon Karışımı ile 1 su bardağı suyu karıştırarak marine edip 5 dakika bekletin.
Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Marine edilmiş tavuk etlerini de ilave edip kızarana kadar pişirin. Soya sosunu ve Bizim Mutfak Tavuk Çeşnisi Baharat Karışımı’nı ilave ederek karıştırın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın ve bekletmeden servis edin.
Arzu ederseniz damak tadınıza göre, salsa sos, avokado sos veya baharatlı yoğurt sos ile servis edebilirsiniz.
Sos önerisi: Salsa sos, Avokado dip sos (guacamole), Yoğurt sos (soğan, sarımsak, maydanoz ve salatalık ile hazırlanmış)
SOFRALARI BODRUM’A GÖTÜREN LEZZET: ÇÖKERTME KEBABI
Bodrum’daki kadar lezzetli Çökertme Kebabı, en pratik haliyle artık sizin mutfakta! Bizim Mutfak Et ve Tavuk Çeşnisi ile marinasyonu 5 dakika süren etler ve vazgeçilmez lezzetler sizinle! Bizim Mutfak dokunuşuyla lezzetlenen Çökertme Kebabı tarifimiz aşağıda, mutlaka deneyin.
MALZEMELER
Eti için:
Et marinasyonu için:
Kibrit patates için:
Domates sosu için:
Servisi için:
HAZIRLANIŞI
Kontrfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Bizim Mutfak Et Marinasyon Karışımı’yla 1 su bardağı suyu karıştırarak marine edip 5 dakika bekletin. Ardından paketin içinden çıkan Bizim Mutfak Et Çeşnisi Baharat Karışımı ile harmanlayın.
Patatesleri kibrit çöpü formunda kesin. Bol suda yıkayıp iyice süzün ve kağıt havlu üzerine alarak kurulayın.
Kızartma tenceresinde yağı ısıtın ve patatesleri kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin ve marine olan etleri ara sıra çevirerek kızarana kadar pişirip ocaktan alın.
Domates sosunu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyin, 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biber ile servis edebilirsiniz.