Sevdiklerimizle sofrada buluştuğumuz ve lezzeti paylaşmanın keyfini yaşadığımız Ramazan Ayı geldi! İftar için hafif ve kolay yemek tarifleri aramaya başladınız bile, değil mi? Gün boyu tuttuğunuz oruçtan sonra kolay yapabileceğiniz yemekleri tercih edebilirsiniz. Tam da size göre iftar için ana yemek tarifleri bu yazımızda!
Sağlıklı ve hafif içerikli değişik iftar yemekleri ile iftar menünüzü zenginleştirin!
NOHUTUN EN LEZZETLİ HALİ: SİYEZ BULGURLU FALAFEL
Nohutu sadece nohut yemeği yapmak için kullanıyorsanız, çok şey kaybediyorsunuz. Ramazan menüsünde yer alması gereken sağlıklı ve hafif siyez bulgurlu falafel tarifine bayılacaksınız! Değişik iftar yemekleri deneyerek iftar menünüze lezzet katın.
Arkadaşlarınızla ve ailenizle lezzetin en sağlıklı halini paylaşabileceğiniz iftar yemeklerinden falafel tarifi denemeye değer!
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı ’nı, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuması için kenara alalım.
Doğradığımız soğan ve sarımsakları, yapraklarını ayırdığımız maydanoz ve kişnişleri rondoya alalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek rondodan geçirelim.
Elde ettiğimiz karışıma un ekleyerek yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
Bir tavaya az zeytinyağı ekleyip kızdırdıktan sonra falafel köftelerimizi kızartalım. Yeşillik, yoğurtlu ve tahinli sos ile servis edebilirsiniz. İftar menüsünün en sağlıklı tarifi hazır, afiyet olsun!
KIZARTMASINDAN DAHA LEZZETLİ: FIRINDA PATATES
İftar için ana yemek tariflerinin yanına yakışan ve küçükten büyüğe, herkesin çok sevdiği patatesi hiç böyle denemediniz! “İftar için ne pişirsem?” diyorsanız menünüzün yan lezzeti fırında patates tarifi olabilir.
Pratik iftar yemeği tariflerimizden falafelin yanına çok yakışacak fırında patates; az yağlı ve sağlıklı oluşuyla herkesin favorisi olacak!
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Bebek patateslerimizin kabuğunu soymadan güzelce yıkayalım ve kurulayalım. Kuruladıktan sonra patateslerimizi ikiye bölelim.
Bir karıştırma kabında Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni ’yi, zeytinyağını ve diğer malzemeleri karıştıralım. Patateslerimizi hazırladığımız karışımın içine atalım ve karışımın patateslerin her yanına bulaşmasını sağlayalım.
Tepsimize yağlı kâğıt serelim, patateslerimizi üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patateslerimizi pişirelim. İftar yemeğinizde size eşlik edecek yan lezzetiniz hazır, afiyet olsun!
İFTAR SOFRALARINI TAÇLANDIRIR: ANADOLU LEZZETLERİ SALATASI
Hafif iftar menüsünün tamamlayıcısı, pratik akşam yemekleri arayanların çok seveceği ve çok sağlıklı Anadolu lezzetleri salatasını denemeye ne dersiniz? Tek başına bile servis edebileceğiniz ve tok tutan bu salatayı, sahurda yapılacak pratik tarifler listenize ekleyebilirsiniz. Bu tarifin lezzeti, sevdiklerinizle paylaştıkça artar! 💛
İçerisinde birçok farklı lezzet barındıran Anadolu lezzetleri salatası tarifi, değişik yemek tarifleri sevenler için geliyor!
MALZEMELER
Sos için:
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı ’nı üzerini 4 parmak geçecek kadar su ile haşlayalım. Daha sonra süzelim ve soğuması için kenara alalım.
Maydanoz, dereotu, taze soğan, közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşusunu ince ince doğrayalım.
Haşladığımız Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı ’nı ve bütün malzemeleri bir kaba alarak karıştıralım. Üzerine lor peyniri eklemeyi de unutmayalım!
Zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini karıştırarak salata sosumuzu hazırlayalım, salatımızın üzerine dökelim. Servise hazırız, afiyet olsun!