Evde, beslenme çantası ve okul dönüşü için hazırlanan sofraların telaşı başladı!
Tam da bu koşuşturma arasında pratik ve lezzetli tariflerle Bizim Mutfak yanınızda.
Evde sağlıklı krakerler yapmanın en lezzetli ve en kolay yolu Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorba Karışımı’ndan geçiyor.
Hem sizin hem de çocuklarınızın en sevdiği atıştırmalıklardan biri olacak bu tarifi hemen deneyin.
MALZEMELER
Hamuru için:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
3 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı’nı rondo veya yüksek watt’lı blender’da un haline getirin.Hamur için 125 gram tereyağı, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, sarısı ayrılmış yumurta akı ve un haline getirdiğiniz Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı’nı ekleyerek yoğurun.
Tezgaha pişirme kağıdını serin. Hamuru üzerine alıp merdaneyle ortalama 20 cm olacak şekilde açın.Hamuru tepsiye alıp, dondurucuda yarım saat bekletin.
Derin dondurucudan çıkardığınız hamuru birer cm genişliğinde kesip, ayırın. 1 adet yumurta sarısıyla 1 çay kaşığı pekmezi karıştırıp, hamurların üzerine sürün ve sonra bolca susam serpin. Fırın tepsisine aldığınız hamur çubukları 180 derece fırında 8 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Çocuğunuzun beslenme çantası için yumuşacık hamuruyla pamuk gibi açmalar hazırlamaya ne dersiniz? Tadına bakan herkesin tarifini isteyeceği peynirli açma tarifine Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni ile sır kattık.
Sırrı, Bizim Mutfak’tan…
MALZEMELER
İç harç için:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta bir su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt, bir tatlı kaşığı tuz, iki yemek kaşığı şeker, iki adet yumurtanın beyazı, bir çay bardağı sıvı yağ, bir paket yaş maya veya bir tatlı kaşığı instant mayayı iyice karıştırın. Karıştırdığınız sıvı karışımın içerisine 800 g unu yavaş yavaş yedirerek ilave edin. Kulak memesinden daha cıvık hamuru iyice yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat oda sıcaklığında bırakın.
Bir kaba 300 g peynir, bir tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni ve maydanozu ekleyip ezin. Tezgahı sıvı yağ ile yağlayın. Mayalandırdığınız hamurdan bir beze koparın ve tezgaha şerit halinde yayın. Açtığınız şeritlerin ortasına peynirli karışımı ekleyip hamuru ikiye katlayın ve hamurun yanlarını bir çatal ya da eliniz yardımıyla kapatın. Kapattığınız hamurları elinizle spiral yapıp ortasında boşluk kalacak şekilde yuvarlak şekil verin.
Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine alın. İki yumurta sarısını ve bir tatlı kaşığı pekmezi bir kapta karıştırın. Fırın tepsisine aldığınız açmaların üzerine yumurtalı karışımı bir fırça yardımıyla sürün. Üzerine susam serpin. Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede alt üst 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Türk mutfağının en meşhur ve lezzetli tariflerinden Kayseri Yağlaması’nın içine Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı kattık, iyice tatlandırdık.
Sofralarınızın tartışmasız en pratik ve en lezzetli tariflerinden biri olacağına eminiz.
MALZEMELER
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
500 gram dana kıymayı tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun, üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Soğanları ekleyip iyice kavurun, domatesleri ve biberleri doğrayın. Kavrulan harca biber ve domates salçası ekleyip karıştırın. Doğranmış biber ve domatesi de ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Pişen harca bir su bardağı sıcak su ve sonra Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin. Özleşip koyulaşana kadar pişirin.
Bir kase yoğurt, bir diş sarımsak ve bir çay kaşığı tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 11 adet lavaşı tabağa almadan önce tek tek katlayın. Kenarlarını kıymalı karışıma batırıp ilk lavaştan itibaren serdiğiniz her lavaşın üzerine tek tek kıymalı harçtan ekleyip kat kat dizin. 11. son lavaşın da üzerini kıymalı harçla kapladıktan sonra ortasına kaşıkla sarımsaklı yoğurttan dökün. Servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun!