Bi’ tabak daha isteyeceğiniz lezzetler, pratik tariflerle Bizim Mutfak’ta.
Tatlısından çay yanı lezzetine, aradığınız tarifler bu yazımızda.
“KOMŞULARA DA KALSIN” DEDİRTEN AŞURE
Yüzyıllardır sofralarımıza renk ve lezzet katan aşureyi kim sevmez? Evdekilerin bayıldığı aşureyi bir de Bizim Mutfak ile deneyin. Komşularınızın tarifini isteyeceği Aşure tarifimiz sizinle.
MALZEMELER
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı ‘nı üzerini geçecek kadar suda iyice pişirin.
Pişmiş çorba karışımını ve buğdayı bir tencereye alarak üzerine sıcak su ilave edin.
Küp küp doğranmış elmayı tencereye alın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kayısıyı tencereye ekleyerek 30 dakika daha pişirin. Bu sırada ara ara karıştırmaya özen gösterin ve gerekirse sıcak su ilave edin.
Kaynamakta olan aşureye şeker, fındık, karanfil, tarçın, kuru incir ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada tercih ettiğiniz kıvama göre su ilave edebilir veya kaynatmaya devam edebilirsiniz.
Hazırladığınız aşureyi servis kaselerine paylaştırın.
Soğuyan aşureleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
BU TOPRAKLARIN LEZZETİ: KİLİS TAVA
Kilis’in meşhur lezzeti, şimdi sizin mutfakta. Bizim Mutfak’lı Kilis Tava sofralarınızın yeni yıldızı olacak. Kolayca hazırlayıp keyifle tadına varacağınız Kilis Tava tarifimiz sizinle.
MALZEMELER
Tabanı için;
Süslemesi için
HAZIRLANIŞI
Kıymayı derin bir kaseye alın. Üzerine Bizim Mutfak Köfte Harcı ile diğer malzemeleri ekleyin. Kasedeki tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Yoğrulmuş kıymanın üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında halka biçiminde dilimleyin ve tuzlu su dolu bir kasede yaklaşık 15 dakika bekletin. Bir tepsi veya borcamı yağlayın, patlıcanları kurulayarak hazırladığınız tepsinin tabanına dizin.
Dinlenmiş kıyma harcını patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde bastırarak yayın. Kıymaya üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin. Üzerini domates dilimleri ve biberler ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin ve fırından alıp sıcak olarak servis edin.
HER ÖĞÜNDE BAŞKA GÜZEL: BAKLİYAT HARÇLI ÇİĞ BÖREK
Eskişehir’in meşhur lezzeti çiğ börek, her öğünde sofrada yerini alıp herkesin ağzını tatlandırıyor. Bizim Mutfak’ın pratik ve besleyici Bakliyat Harçlı Çiğ Börek tarifini hemen deneyin.
MALZEMELER
Hamuru için;
İç harcı için;
Kızartmak için;
HAZIRLANIŞI
Öncelikle Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı’nı bir tencerede sıcak su ile haşlayın. Taneler yumuşayınca suyunu süzün ve soğutun. Bir karıştırma kasesinin içerisine sırasıyla kıyma, haşlanan çorba karışımı, rendelenmiş soğan, su ve baharatları ekleyerek yoğurun. Sulu kıvamda bir harç olmasına özen gösterin.
Bir kabın içerisinde ılık su, un, tuz ve sirkeyi karıştırın.
Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezeleri bir merdane yardımıyla pasta tabağı ebatında açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.) Kıymalı harçtan bir miktar alıp açtığınız hamurun yarısına yayın. Diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir çay tabağı ya da pizza kesicisiyle düzgünce kesin. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Derin bir tavada yağı kızdırın. Börekleri kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
LEZZETİ UZUN SÜRE SİZİNLE: BAYATLAMAYAN PUF POĞAÇA
Okul veya iş dönüşü aç gelenlere, keyifli bir sohbet için kapınızı çalan sürpriz misafirlere… Her an için ideal bayatlamayan poğaça ile lezzetten ödün vermeyin. Hemen Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı ile lezzetlenen Bayatlamayan Puf Poğaça tarifimizi deneyin.
MALZEMELER
İç harcı için:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
Bir yoğurma kabının içerisine ılık su ve sütü alın. Ardından tuz, şeker ve mayayı ilave ederek karıştırın ve mayanın aktive olması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.
Yumurta akları, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Aldığı kadar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üstünü kapatarak mayalanması için oda sıcaklığında 30 ile 45 dakika kadar dinlendirin.
Bu arada iç harcını hazırlayın. Önce Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı ’nı üzerini geçecek kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada taze soğanı ve yeşillikleri incecik kıyıp bir kaseye alın. Rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Haşlanan çorba karışımını iyice süzün ve ılındıktan sonra yeşilliklerin üzerine ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Mayalanan hamuru, alttan üste doğru hafifçe katlayıp havasını alın. Ardından mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın ve hazırladığınız harçtan bir miktar koyup kenarlarından ortaya doğru toparlayarak kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak, kapalı kısım alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerini bir örtü ile örtüp tekrar mayalanması için 20 dakika kadar bekletin.
Mayalanan poğaçaların üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı, süt ve zeytinyağı karışımı sürüp çörek otu ve susam ile süsleyin. Önceden ısıttığınız fırında pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak veya ılık şekilde servis edin.