Yeni yıl sofraları, aileyle ya da arkadaşlarla bir masanın etrafında gelecek güzel günler için hayaller kurmamızı sağlar. 2023’ün getireceği güzelliklerin habercisi güzel bir sofra hazırlamak Bizim Mutfak’la çok kolay!
OLMAZSA OLMAZ: SEBZELİ ÇEŞNİLİ FIRINDA HİNDİ
Portakaldan vitamin, semizotundan mineral, kinoadan protein ve son olarak Bizim Mutfak Anadolu Çorbası Karışımı’ndan lezzet geldi ve kışın en güzel salatasını oluşturdu. Siz de sürekli aynı salatayı yemekten sıkıldıysanız bu tarifimizi hemen deneyin.
MALZEMELER
Hindinin sosu için:
İçini doldurmak için:
HAZIRLANIŞI
Yumuşamış tereyağı ile Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi karıştırın. Bu karışımın yarısıyla hindinin her tarafına sürün. Hindinin içini irice doğranmış havuç, patates, arpacık soğan ve biberiye ile doldurun. Hindiyi 170 derece fırında 2 buçuk saat pişirin.
Hindinin marmelatlı sosu için kalan Sebzeli Çeşnili tereyağını, 1 çay bardağı hindinin suyu ve kayısı marmelatını iyice karıştırın.
2 buçuk saat boyunca pişmiş hindiyi fırından alın, dilimlenmiş soğan dizilmiş başka bir fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız marmelatlı sosu hindinin her tarafına sürün. Tekrar sıcak fırına verin. Yarım saat daha pişirin. Garnitürleriyle birlikte servis yapın.
YENİ YILA TATLI BİR BAŞLANGIÇ: YILBAŞI PASTASI
10’dan geriye sayarken yeni yıla büyük bir gülümsemeyle girmenizi sağlayacak harika bir pasta tarifimiz var. Bizim Mutfak Sade Krem Şanti’niz ve tombalanız hazırsa başlıyoruz!
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Sade Krem Şanti ve süt sert bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Hazırlanan kremanın yarısı ayrılarak yeşil gıda boyası ile kontrollü şekilde renklendirilir.
Elde edilen yeşil kremanın ve beyaz kremanın yarısı, ayrı ayrı streç filmlerin ortasına konularak sarılır ve birer uçları kesilir. Sarılan iki krema da tek bir sıkma torbasına yerleştirilir ve torbanın ucu kesilir.
Pandispanya kekinin ilk katı tabağa alınır ve sıkma torbasındaki krema ortadan kenarlara gelecek şekilde sıkılır. Diğer kat için de aynı işlem tekrarlanır. Pastanın son katı ve sıvaması için başta ayırdığımız beyaz krema bir sıkma torbasına alınır ve aşağıdan yukarıya doğru pastaya sıkılır. Düz bir spatula veya hamur kazıyıcı yardımıyla pasta sıvanır ve donması için 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
Dekoru için külahların ağız kısımları ve bazılarının arka tarafları kesilir. Arka tarafları kesilen külahlar hafif baskı yapılarak pastanın yan tarafına yerleştirilir. Yalnız ağız tarafı kesilenler ise üst tarafa konulmak üzere kenara alınır. Kalan yeşil krema küçük yıldız ucu takılmış bir sıkma torbasına alınır. Külahlara videoda görüldüğü gibi minik hareketlerle yeşil krema sıkılır ve çam ağacı görüntüsü verilir. Üst taraftaki ağaçlar da hazırlanarak pastaya yerleştirilir. Son olarak süsleme şekerleri ile ağaçlar süslenir ve süzgeçle Hindistan cevizi serpilerek kar yağmış hissi verilir.