Bizim Mutfak

Çayınız Demlenene Kadar Hazır: Pratik ve Tok Tutan Sahur Tarifleri!

Bir yanda Ramazan davulunun sesi, bir yanda her evin yanan ışıkları ve yükselen sohbet sesleri… Sahurda paylaşılan yemeğin keyfi! “Sahura ne yapsam?” diye düşünüyorsanız cevabı Bizim Mutfak’ta! Uzun saatler boyunca sizi tok tutan sahur yemekleri ve sahurda yapılacak pratik yemek tarifleri ile geldik.

Tok tutan ve susatmayacak sahur yemekleri ile gün boyu rahat edeceksiniz. Hem hafif hem pratik lezzetlerden oluşan sahur menümüz sizlerle!

HAZIRLAMASI KOLAY, LEZZETİ OLAY: ISPANAK SALATASI

Gece tatlı uykunuzdan uyanıp ağır yemeklerle uğraşmak yerine Bizim Mutfak’ın pratik ve hafif sahur yemekleri tariflerini deneyin. Siz çayınızı demleyene kadar hazır olacak ve gün boyu sizi tok tutan sahur yemeklerinden ıspanak salatasını çok seveceksiniz!

Sahurda az yemek ve tok hissetmek istiyorsanız ıspanak salatası tarifimiz tam size göre! Bu tarifi İftar menünüze de ekleyerek bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 2 bağ bebek ıspanak
  • 1 su bardağı haşlanmış  Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 1 avuç çiğ fındık
  • 3-4 adet çeri domates
  • 80 gram hellim peyniri veya eski kaşar peyniri 

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

Bebek ıspanakları iyice yıkayıp kumlardan arındıralım ve süzelim. Kâğıt havlu üzerine sererek kurutalım.

Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı ’nı bir tencerede yumuşayana dek haşlayalım. Suyunu süzelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduğunda kuruttuğumuz bebek ıspanaklarımızın üzerine ekleyelim.

Elma sirkesi, limon suyu, zeytinyağı, bal ve tuzu karıştırarak salatamızın sosunu hazırlayalım. Salatamıza sosumuzu ve dövülmüş fındıklarımızı ekleyelim. Sahur yemeklerinin en lezzetlisi ıspanak salatanız hazır!

PARMAK ISIRTAN HAFİF LEZZET: FIRINDA KÖK SEBZE

Hem iftar menüsünün parlayan yıldızı hem kolay sahur yemeği olan fırında kök sebze tarifine merhaba deyin! Sahurda yapılacak yemekler için az malzemeli ve pratik tarifler arıyorsanız fırında kök sebze tarifini denemelisiniz. Nefis tadı ve farklı lezzetiyle sahur vaktinizin favorisi olacak. Çayınız demlenene kadar hazır hafif sahur tarifimiz sizlerle!

MALZEMELER

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yer elması
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet mor havuç
  • 3 yemek kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni

HAZIRLANIŞI

Havuç ve soğanın kabuğunu soyalım. Bütün sebzelerimizi güzelce yıkayalım ve kuruladıktan sonra 4 parçaya ayıralım.

Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimizin üzerine bütün sebzeleri yerleştirelim. Üzerine biraz zeytinyağı ve Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni serpelim.

Sebzelerimizi, baharat ve yağ ile karıştıralım. Baharatın eşit dağıldığından emin olun! Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.

Tok tutan sahur yemeğimiz hazır, afiyet olsun!

SALATALARIN EN DOYURUCUSU: KARABUĞDAYLI YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI

Salata, hafifliği ve lezzeti ile sahur yemeklerinin olmazsa olmazıdır! Pek doyurucu olduğunu düşünmüyorsanız karabuğdaylı yoğurtlu semizotu salatası fikrinizi değiştirecek. Gün boyu açlık hissetmemenizi sağlayacak tok tutan sahur yemeklerinden biri olan bu tarifimizi denemelisiniz. 

Yoğurdun ferahlığı ve semizotunun lezzeti sizi büyüleyecek! Ferah ve pratik bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak bi’ başka güzeldir.

MALZEMELER

  • 1 bağ semizotu
  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

Semizotunun yapraklarını iyice yıkayalım ve ayıklayalım.Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı nı bir tencereye alalım, üzerini 4 parmak geçecek kadar su ile haşlayalım. Haşladığımız Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı ’ndan 2 yemek kaşığı ayıralım, daha sonra kullanacağız.

Süzme yoğurdumuzun içine tuz ve karabiberi ekleyerek çırpalım. Yoğurt karışımına semizotu ve haşlanan karabuğdayı ekleyelim.

Daha önce ayırdığımız karabuğdayı, bir tava içerisinde zeytinyağı ve pul biber ile kavuralım. Kavurduğumuz yağı salatamızın üzerine dökelim. Kolay mı kolay sahur yemeğimiz hazır, afiyet olsun!