Bizim Mutfak

İftar Sofranızı Bizim Mutfak ile Tamamlayın!

Hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetiyle Ramazan pidemiz ve iftardan sonra sohbetinize eşlik edecek tatlı tarifimizle sizi iftara Bizim Mutfak’a bekliyoruz.

Ramazan Sofralarının Olmazsa Olmazı Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Uzun pide kuyrukları tarih oldu. Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni ile hazırlanan alışılmışın dışında Ev Yapımı Ramazan Pidesi’ni hazırlamak isteyenlerin mutlaka denemesi gereken tarifimiz sizinle!

MALZEMELER

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı un

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam ve çörek otu

HAZIRLANIŞI

Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın. Yaş mayayı ufalayarak ilave edin. Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni ’yi, toz şekeri ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.

Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.

Bir kasede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.

Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Ramazan Onsuz Olmaz: İrmik Tatlısı

Sofralarımızı süsleyen İrmik Tatlısı olmadan Ramazan olmaz. Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’la birleşen İrmik Tatlısı tarifimizi hemen deneyin. İftar sonrası ne tatlı yapacağınızı düşünmeyin.

MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arasına koymak için:

  • Kakaolu petibör bisküvi (yaklaşık 12 tane)

Üzeri için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
  • 2.5 su bardağı süt
  • Kumkuat, yaban mersini, ahududu veya çilek

HAZIRLANIŞI

Süt, toz şeker, irmik ve Hindistan cevizini uygun bir tencereye alın ve karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. (İsterseniz bu aşamada limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz, çok yakışacaktır.) 

Muhallebinin ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletin. Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın. Muhallebinin tamamını baton kalıba döküp üzerini düzeltin.

Kakaolu bisküvileri dik şekilde yan yana yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatarak soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Diğer yanda Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u ve sütü bir sos tenceresinde karıştırarak pişirip ocaktan alın. Oda ısısında ara ara karıştırarak soğutun. Tatlıyı bir servis tabağına alın. Üzerini çikolata sos ve meyve ile süsleyin. Dilimleyerek servis edin.