En güzel yemekler elinizin lezzetinin değdiği yemekler, en güzel sofralar evimizin sıcaklığındaki sofralar… Sizin için dışarıda yediğiniz ya da evde yapması zor olduğu için dışarıdan söylediğiniz tarifelere Bizim Mutfak pratikliği kattık. Afiyet olsun!
Akşam yemeğinde mantı olduğunu duyanlar çok sevinecek. Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’un kattığı lezzet sayesinde aileniz her akşam mantı isteyebilir, bizden demesi.
MALZEMELER
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede suyu kaynatın. Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’ları ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında mantıları ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Süzerek servis tabağına alın.
Sarımsakları yoğurdun üzerine rendeleyip karıştırın ve mantının üzerine gezdirin.
Bir sos tavasında tereyağını eritin, toz kırmızı biber ve nane ekleyip karıştırın. Mantının üzerine gezdirerek servis edin.
Daha önce dışarıda yiyip beğendiğiniz tarifi evde de kolayca yapabilirsiniz. Bizim Mutfak Krem Şanti’niz ve Balkan müzikleriniz hazırsa başlayalım.
MALZEMELER
Şerbet için:
Karamel sos için:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
Bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına aktarıp eşit şekilde yayın. İlk olarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve yaklaşık 30-35 dakika daha pişirip fırından alın.
Şerbet için uygun bir kapta şeker ve ılık sütü, şeker eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Diğer yanda Bizim Mutfak Krem Şanti’yi, soğuk süt ile çırpıp buzdolabına alın.
Karamelli sosu için şekeri tavaya alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayın.
Şeker tamamen eriyip karamelize olunca tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. En son kremayı da ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirin.
Ilınmış olan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın. Kürdanla delikler açın. Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün.
Çırpılmış krem şantiden bir miktar süslemek için ayırıp kalanını kekin üzerine yayın. Ilınmış olan karamel sosu krem şantinin üzerine yayın.
Ayırmış olduğunuz krem şanti ile üzerini süsleyin. 5-6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Dışarıda sık sık söylediğimiz acılı ezmeyi Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yle deneyin. Evde de çok sevdiğiniz tatları yakalamanın keyfini çıkarın.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Domates ve biberlerin sap kısımlarını ayırarak mutfak robotundan geçirip servis tabağına alın.
Robottan geçen sebzelerin üzerine ince doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsak ekleyerek karıştırın.
Sosu için salçalar, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi bir kasede karıştırın. Sosu sebzelerin üzerine döküp karıştırın. Son olarak kıyılmış maydanoz serperek servis edin.