Bizim Mutfak

Aşure Tarifi

Aşure Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • ½ su bardağı nohut
  • ½ su bardağı kuru fasulye
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 10 adet kuru kayısı, küçük doğranmış
  • 10 adet kuru incir, küçük doğranmış
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • ½ adet elma, küp küp doğranmış
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 8 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın

Süslemesi İçin;

  • Fındık
  • Ceviz
  • Çiğ badem
  • Antep fıstığı 
  • Nar
  • Kuş üzümü
  • Toz tarçın
Paylaş:

Aşure Nasıl Yapılır ?

1
Aşure tarifi için ; buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı’nı üzerini geçecek kadar suda iyice pişirin.

2
Pişmiş çorba karışımını ve buğdayı bir tencereye alarak üzerine sıcak su ilave edin.

3
Küp küp doğranmış elmayı tencereye alın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

4
Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kayısıyı tencereye ekleyerek 30 dakika daha pişirin. Bu sırada ara ara karıştırmaya özen gösterin ve gerekirse sıcak su ilave edin.

5
Kaynamakta olan aşureye şeker, fındık, karanfil, tarçın, kuru incir ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada tercih ettiğiniz kıvama göre su ilave edebilir veya kaynatmaya devam edebilirsiniz.

6
Aşure ‘niz hazır, servis kaselerine paylaştırın.

7
Soğuyan aşureleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Aşure Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Çilekli Pudingli Lokma Krep Tarifi

Çilekli Pudingli Lokma Krep Tarifi

  • 6 tepeleme yemek kaşığı Bizim Mutfak Çilekli Puding
Tarifi Gör ›