Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart Malzemeleri Nelerdir ?
Hamuru için;
1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı
1 adet yumurta
120 g toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı yaban mersini
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Paylaş:
Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart Nasıl Yapılır ?
1
Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart tarifi için ; Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorba Karışımlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 150 derece ısıtılmış fırında iyice kurutun. Soğuduktan sonra rondoda çekip un haline getirin ve tart yapımında kullanın.
2
Mutfak robotuna tereyağı, yumurta, şeker, un, kabartma tozu ve limon kabuğunu koyup bir hamur elde edene kadar karıştırın.
3
Oluşturduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin.
4
Turtanın içi için derin bir tencereye aldığınız böğürtlen, toz şeker ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin.
5
Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından çıkarın ve yarısını ayırın. Bir yarısını yuvarlak tart kalıbının tabanına ve kenarlarına yayın. Ardından hazırladığınız iç harcı üzerine dökün.
6
Ayırdığınız hamuru da merdane yardımıyla yuvarlak açıp mini kurabiye kalıbıyla birkaç yerini keserek çıkarıp delikler oluşturun. İç harcın üzerine yerleştirin.
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.