Çıtır Biberiyeli Akordiyon Patates Nasıl Yapılır ?
1
Fırını 220 dereceye ayarlayın.
2
Orta boy patatesleri yıkayın. Altlarını bıçakla düzleyin.
3
İki tahta kaşık yardımıyla patatesleri tam dibinden olmayacak şekilde ince ince dilimleyin.
4
Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin.
5
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar ön pişirme yapın.
6
Sosu için, tereyağını sos tenceresine alın ve eridikten sonra 1 adet Bizim Mutfak Yerli Besi Et Bulyon’u ilave edin.
7
Biberiye, toz sarımsak, karabiber ve tuzu da ilave ederek tencereyi ocaktan alın.
8
Fırından çıkardığınız patateslere, hazırladığınız sosu sürün ve 25-30 dk kadar daha pişirin. Fırından çıkan patatesleri sunum tabağınıza alın, kaya tuzu ve biberiye ile süsleyin. Afiyet olsun.