Bizim Mutfak

Çökertme Kebabı Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Çökertme Kebabı Malzemeleri Nelerdir ?

Eti için;

  • 300 g dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et marinasyonu için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
  • 1 yemek  kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Kibrit patates için;

  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates

Servisi için;

  • 4 yemek  kaşığı sarımsaklı yoğurt
Paylaş:

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır ?

1
Çökertme Kebabı tarifi için ;kontrfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketi üzerinde yazan talimatlara göre et dilimlerini 5 dakika marine edin. Süre sonunda marinasyondan çıkarıp baharat karışımı ile harmanlayın.

2
Patatesleri kibrit çöpü formunda kesin. Bol suda yıkayıp iyice süzün ve kağıt havlu üzerine alarak kurulayın.

3
Kızartma tenceresinde yağı ısıtın ve patatesleri kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.

4
Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin ve marine olan etleri ara sıra çevirerek kızarana kadar pişirip ocaktan alın.

5
Domates sosunu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyin, 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Çökertme Kebabı ‘ nız hazır.

6
Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biber ile servis edebilirsiniz.

Çökertme Kebabı Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Bazlama Burger Tarifi

Bazlama Burger Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı 
Tarifi Gör ›
Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›
Dana Nuar Tarifi

Dana Nuar Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
Tarifi Gör ›