Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Ezogelin Aşure Tarifi
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Ana Sayfa
/
Tarifler
/ Ezogelin Aşure Tarifi
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Ezogelin Aşure Malzemeleri Nelerdir ?
1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru incir
800 gram şeker
1 adet portakal kabuğu
2-3 adet karanfil
3 litre su
Süslemek için malzemeler;
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı badem
Yarım su bardağı ceviz
1 adet nar
Yarım çay bardağı toz Antep fıstığı
Ürüne Git ›
Paylaş:
Ezogelin Aşure Nasıl Yapılır ?
1
Ezogelin Aşure tarifi için ; nohut, buğday ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı suda bekletin.
2
Buğdayı 1 litre suya ekleyerek boza kıvamına gelecek şekilde yumuşayıp dağılana kadar haşlayın, gerekirse su ekleyerek kıvamı tutturun.
3
Nohut, kuru fasulye ve Bizim Mutfak Bakliyatlı Ezogelin Çorbası Karışımı’nı ayrı ayrı haşlayarak iyice pişirin.
4
Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın.
5
Haşladığınız bütün malzemeleri, kuru kayısı ve kuru inciri birleştirip pişirin.
6
Karanfilleri ve portakal kabuğunu ekleyin.
7
Koyuluğu boza kıvamına gelene kadar su ekleyin.
8
Son olarak şeker ekleyin ve karıştırarak pişirin.
9
Tanelerin dibe çökmemesi için aşureyi kaselere doldurmadan önce ılımasını bekleyin. Ezogelin Aşure hazır.
Üzerini süsleyerek servis edin.
Diğer Tariflerimiz
Profiterol Pasta Tarifi
1 adet kakaolu hazır pasta keki
Tarifi Gör ›
Pratik Tiramisu Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
Tarifi Gör ›
İrmik Tatlısı Tarifi
1 litre süt
Tarifi Gör ›
San Sebastian Cheesecake Tarifi (Çikolata Soslu)
7 adet yumurta
Tarifi Gör ›