Bizim Mutfak

Firik Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Firik Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 çay bardağı firik bulguru
  • 100 g kuzu but
  • 1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı nohut
  • 45 g tereyağı
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • Karabiber
Paylaş:

Firik Pilavı Nasıl Yapılır ?

Firik Pilavı Tarifi
1
Nohutu bir gece önceden suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye aktarıp yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2
Baldo pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletip süzün.

3
Kuzu budunu kuşbaşı doğrayın. Çarliston biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyerek incecik kıyın. Antep fıstıklarını sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.

4
Pilavlık bulguru ve firik bulgurunu bol suyla yıkayıp süzün. Arpacık soğanları soyup kıyın. Sarımsakları da soyup çok ince zar şeklinde doğrayın. Pilav tenceresinde tereyağı kızdırarak etleri kavurun.

5
Daha sonra sırasıyla firik bulgur, pilavlık bulgur, kıyılmış soğan, sarımsak ve kıyılmış çarliston biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çorba kaşığı su ile inceltilmiş domates salçası, baldo pirinç ve Antep fıstıklarını ekledikten sonra en son haşlanmış nohutlar ile 1 bardak sıcak suda eritilmiş Bizim Mutfak Tavuk Bulyon’u ilave edin.

6
Sonra karabiber ile tatlandırarak karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Firik Pilavı ‘nız hazır.Sıcak servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Risotto Tarifi (Yanında Kuşkonmaz İle)

Risotto Tarifi (Yanında Kuşkonmaz İle)

  • Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Düğün Çorbası
Tarifi Gör ›
Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Karabuğday Pilavı Tarifi

Karabuğday Pilavı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›