Soğanları küp küp doğrayıp, yarım su bardağı zeytinyağı ile soteleyin. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
2
2 su bardağı yıkanmış pirinç, dolmalık fıstık, yenibahar, vişne ve 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi ekleyip karıştırın. Karışıma 1 şişe soda ekleyip, dinlenmeye alın.
3
Temizlediğiniz dolmalık biberleri iç harçla çok sıkıştırmadan doldurun. Fırına dayanıklı tencereye veya kapaklı fırın kabına dizin. Biberlerin yarısına kadar kaynar su ekleyin.
4
Kalan yarım su bardağı zeytinyağını üzerine gezdirip 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.