1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 demet ıspanak kökü
1 adet orta boy domates rendesi
Paylaş:
Hibeş Yatağında Ispanak Kökü Nasıl Yapılır ?
1
Hibeş Yatağında Ispanak Kökü tarifi için ;tahini bir kabın içerisine koyun. Çırpma teliyle ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
2
Çırpmaya devam ederek limon suyu, rende sarımsak ve zeytinyağı da ekleyin.
3
Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biber ile tatlandırıp, bir kenara alın.
4
Ispanak kökü için, ıspanakların köklerini ayırın ve iyice yıkayın. Yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine Bizim Mutfak Bakliyatlı Kinoalı Mercimek Çorbası Karışımı’nı ekleyin. Ispanak kökleri, sarımsaklar ve domates rendesini de ilave edin. Kavrulduktan sonra yarım su bardağı et suyu ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
5
Hazırlanan hibeşi yayın. Üzerine ıspanak köklerini koyun. Hibeş Yatağında Ispanak Kökü hazır. Afiyet olsun!