Bizim Mutfak

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 4

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 3-4 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 g istiridye mantarı
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sarımsak
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Paylaş:

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı’nı derince bir kaba boşaltın. İnceltilmiş tavuk etlerini önce yumurtaya, sonra da paneye bulayıp sıvı yağını kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın. İstiridye mantarlarını şerit halinde doğrayın. Tereyağını tavaya alıp kızdırın.

2
Halka şeklinde kesilmiş sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Şerit halinde kesilmiş istiridye mantarlarını ekleyip soteleyin.

3
Sotelenen mantarların üzerine kremayı dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirdikten sonra üzerine taze kekik serpin.

4
Mantarlı sosu düz bir tabağa yayın. Üzerine panelenmiş tavukları yerleştirin. Dilerseniz çeşitli yeşilliklerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Tarifi
İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Limon Soslu Tavuk Tarifi

Limon Soslu Tavuk Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tarifi

  • Yarım tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
Tarifi Gör ›
Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›