Bizim Mutfak

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Tarifi

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon (su ile çözdürülmüş)
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Haşlanmış makarna
  • Tavuk sote yemeği (önceki günden kalan)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet karanfil
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kıyılmış maydanoz
Paylaş:

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Nasıl Yapılır ?

1
Uygun bir sos tenceresinde beşamel sos için tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.

2
Suyla beraber çözdürdüğünüz Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon’u, süt, defne yaprağı ve karanfili de ekleyerek, kıvam alana kadar karıştırın.

3
Kıvam alan sosa baharatları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, karıştırın.

4
Haşlanmış makarnanın üzerine hazırladığınız beşameli ve önceki günden kalan tavuk yemeğini ekleyip, karıştırın.

5
Uygun bir fırın kalıbına aldığınız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 180 derece fırında 25-30 dk kadar pişirin.

6
Fırından çıkan makarnanızın üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis edin. Afiyet olsun.

Kalan Tavuk Yemeğini Fırın Makarnaya Dönüştürme Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Tavuk Çorbasından Tavuk Sote Tarifi

Kremalı Tavuk Çorbasından Tavuk Sote Tarifi

  • 1 su bardağı kalan Bizim Mutfak Kremalı Tavuk Çorbası
Tarifi Gör ›
Kalmış Patatesten Mücver Tarifi

Kalmış Patatesten Mücver Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›