Bizim Mutfak

Karnıyarık Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Karnıyarık Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 4 adet patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
Paylaş:

Karnıyarık Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzunlamasına ikiye kesin. Tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın.

2
Yeşil biberleri yıkayıp doğrayın. Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin.

3
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Derin yağda arkalı önlü kızartın.

4
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.

5
Kıyma kavrulunca doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

6
Ardından rendelenmiş veya doğranmış domatesleri, ve salçayı ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar pişirip Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin.

7
Patlıcanların ortasını hafifçe bastırarak açın ve içlerine hazırladığınız kıymalı karışımı paylaştırın.

8
Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıcak suyu ve salçayı karıştırıp ekleyin ekleyin.

9
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika), karnıyarıklar fırından çıktıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Dana Nuar Tarifi

Dana Nuar Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
Tarifi Gör ›
Çanak Köfte Tarifi

Çanak Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›