500 gram dana kıymayı tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun, üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin.
2
Soğanları ekleyip iyice kavurun, domatesleri ve biberleri doğrayın.
3
Kavurulan harca biber ve domates salçası ekleyip karıştırın. Doğranmış biber ve domatesi de ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
4
Pişen harca bir su bardağı sıcak su ve sonra Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin. Özleşip koyulaşana kadar pişirin.
5
Bir kase yoğurt, bir diş sarımsak ve bir çay kaşığı tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
6
11 adet lavaşı tabağa almadan önce tek tek katlayın. Kenarlarını kıymalı karışıma batırıp ilk lavaştan itibaren serdiğiniz her lavaşın üzerine tek tek kıymalı harçtan ekleyip kat kat dizin.
7
11. Son lavaşın da üzerini kıymalı harçla kapladıktan sonra ortasına kaşıkla sarımsaklı yoğurttan dökün. Servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla süsleyin.