Bizim Mutfak

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Kayseri Yağlaması Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g dana kıyma
  • 11 adet lavaş ekmeği
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları
Paylaş:

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır ?

1
500 gram dana kıymayı tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun, üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin.

2
Soğanları ekleyip iyice kavurun, domatesleri ve biberleri doğrayın.

3
Kavurulan harca biber ve domates salçası ekleyip karıştırın. Doğranmış biber ve domatesi de ilave edip 10 dakika kadar pişirin.

4
Pişen harca bir su bardağı sıcak su ve sonra Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin. Özleşip koyulaşana kadar pişirin.

5
Bir kase yoğurt, bir diş sarımsak ve bir çay kaşığı tuzu ayrı bir kapta karıştırın.

6
11 adet lavaşı tabağa almadan önce tek tek katlayın. Kenarlarını kıymalı karışıma batırıp ilk lavaştan itibaren serdiğiniz her lavaşın üzerine tek tek kıymalı harçtan ekleyip kat kat dizin.

7
11. Son lavaşın da üzerini kıymalı harçla kapladıktan sonra ortasına kaşıkla sarımsaklı yoğurttan dökün. Servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Kayseri Yağlaması Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı Tarifi

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı Tarifi

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›
Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›