Kilis Tava tarifi için ; kıymayı derin bir kaseye alın. Üzerine Bizim Mutfak Köfte Harcı ile diğer malzemeleri ekleyin. Kasedeki tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Yoğrulmuş kıymanın üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
2
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında halka biçiminde dilimleyin ve tuzlu su dolu bir kasede yaklaşık 15 dakika bekletin. Bir tepsi veya borcamı yağlayın, patlıcanları kurulayarak hazırladığınız tepsinin tabanına dizin.
3
Dinlenmiş kıyma harcını patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde bastırarak yayın. Kıymaya üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin. Üzerini domates dilimleri ve biberler ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin ve Kilis Tava hazır fırından alıp sıcak olarak servis edin.