Köz Kapya ve Chili Biberli Çorba tarifi için ;biberlerin ve domatesin çekirdeklerini temizledikten sonra gelişigüzel doğrayın.
2
Yağlanmış fırın tepsisine biberleri, domatesleri, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, dörde kestiğiniz soğanı yayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin, tuzu ve karabiberi serpin.
3
200 dereceye ayarlı fırında, biberler yumuşayana kadar közleyin.
4
Tepsiyi fırından alın, tencerenin içine aktarın. Üzerine kontrollü olarak sıcak su ve Bizim Mutfak Tavuk Bulyon ekleyin. Blendarda püre haline getirdikten sonra ocağın üzerine alın. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
5
Kruton ekmek için: 2 dilim tost ekmeğini küçük kareler şeklinde kesin.
6
Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorba Karşımı’nın (herhangi bir çeşit olabilir) içindeki hazır baharat karışımını ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı tavaya alın. Ekmekleri bu karışımda 2-3 dakika çevirip soğumaya alın.
7
Köz Kapya ve Chili Biberli Çorba hazır kaseye alın.Üzerine kremayı gezdirin. Krutonları serpiştirip servis yapın.