1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışım
1 adet karnabahar
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Rende kaşar
Beşamel Sos için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Paylaş:
Maşlı Karnabahar Lazanya Nasıl Yapılır ?
1
Maşlı Karnabahar Lazanya tarifi için ; tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyin. Topaklanmaması için çırpmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve muskat ekleyerek karıştırın.
2
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. 1 adet karnabaharı parçalara ayırdıktan sonra tencere içerisine koyarak haşlayın.
3
Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı’nı ayrı bir tencerenin içine koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
4
Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine salça ve haşlanan bakliyat karışımını ekleyerek kavurun. Üzerine baharatları ekleyerek karıştırın.
5
Fırın tepsinin içine karnabaharları koyun ve üzerine bakliyat karışımını ekleyin.
6
Beşamel sosu karnabaharların üzerine dökün. Rende kaşar serpin. 160 derece fırında 15 dakika pişirin.Maşlı Karnabahar Lazanya hazır. Afiyet olsun!