Pilavlı Tavuk Çelenk Tarifi | Bizim Mutfak
Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Pilavlı Tavuk Çelenk Tarifi
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Ana Sayfa
/
Tarifler
/ Pilavlı Tavuk Çelenk Tarifi
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Pilavlı Tavuk Çelenk Malzemeleri Nelerdir ?
Malzemeler
10-12 adet tavuk but
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Pilav için:
1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
1,5 su bardağı basmati pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı garnitür
Üst garnitür için:
Yarım demet kıyılmış ıspanak
Yarım demet kıyılmış nane
2-3 yemek kaşığı tane nar
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Ürüne Git ›
Paylaş:
Pilavlı Tavuk Çelenk Nasıl Yapılır ?
1
Uygun bir kaseye yoğurt, salça, zeytinyağı ve tuzu alıp, karıştırın.
2
Tavuk butlarını hazırladığınız karışıma bulayıp, 180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirin.
3
Pişirdiğiniz tavukları geniş bir tabağa alıp çelenk formu verin.
4
Pilav için, uygun bir tencerede tereyağını eritip, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve 4-5 dk kadar kavurun.
5
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine sıcak suyla çözdürdüğünüz bulyonu ve suyun kalanını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
6
Pilav biraz suyunu çekmeye başladıktan sonra tencerenin kapağını açıp, garnitürleri ekleyin.
7
Demlenen pilavı tavuk butlarla hazırladığınız çelengin ortasına yerleştirin.
8
Yeşil sos için blender’da ıspanak, nar ekşisi tuz ve karabiberi çekin.
9
Hazırladığınız sosu tavukların üzerine dökün. Afiyet olsun.
Diğer Tariflerimiz
Acem Pilavı Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›
Milföylü Bademli Pilav Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Firik Pilavı Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi
1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›