Pilavlı Tavuk Çelenk Tarifi | Bizim Mutfak
Bizim Mutfak

Pilavlı Tavuk Çelenk Tarifi

Pilavlı Tavuk Çelenk Malzemeleri Nelerdir ?

Malzemeler

  • 10-12 adet tavuk but
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Pilav için:

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı garnitür

Üst garnitür için:

  • Yarım demet kıyılmış ıspanak
  • Yarım demet kıyılmış nane
  • 2-3 yemek kaşığı tane nar
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Paylaş:

Pilavlı Tavuk Çelenk Nasıl Yapılır ?

1
Uygun bir kaseye yoğurt, salça, zeytinyağı ve tuzu alıp, karıştırın.
2
Tavuk butlarını hazırladığınız karışıma bulayıp, 180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirin.
3
Pişirdiğiniz tavukları geniş bir tabağa alıp çelenk formu verin.
4
Pilav için, uygun bir tencerede tereyağını eritip, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve 4-5 dk kadar kavurun.
5
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine sıcak suyla çözdürdüğünüz bulyonu ve suyun kalanını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
6
Pilav biraz suyunu çekmeye başladıktan sonra tencerenin kapağını açıp, garnitürleri ekleyin.
7
Demlenen pilavı tavuk butlarla hazırladığınız çelengin ortasına yerleştirin.
8
Yeşil sos için blender’da ıspanak, nar ekşisi tuz ve karabiberi çekin.
9
Hazırladığınız sosu tavukların üzerine dökün. Afiyet olsun.
Pilavlı Tavuk Çelenk Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›
Milföylü Bademli Pilav Tarifi

Milföylü Bademli Pilav Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Firik Pilavı Tarifi

Firik Pilavı Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›