Bizim Mutfak

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 200 g balkabağı
  • 10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş 
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 
  • 5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı  
  • 1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 4-5  dal dereotu, kıyılmış
Paylaş:

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır ?

1
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar tarifi için; Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u  1 bardak sıcak suda eritin.

2
Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin.

3
Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.

4
Enginarları tencereye yerleştirin.

5
Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün.

6
Tozşekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin.

7
Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.

8
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 25-30 dakika pişirin.

9
Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar hazır,afiyet olsun.

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köfte Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Pratik Çiğ Köfte Tarifi

Pratik Çiğ Köfte Tarifi

  • 2 adet Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Et Bulyon
Tarifi Gör ›
Kremalı Mantarlı Barbunya Köftesi Tarifi

Kremalı Mantarlı Barbunya Köftesi Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Mantar Çorbası
Tarifi Gör ›
Köfteli Ezogelin Çorbası Tarifi

Köfteli Ezogelin Çorbası Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Ezogelin Çorbası
Tarifi Gör ›