Profiterol Pasta tarifi için ; tencereye suyu, sütü ve yağı aktarın. Kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırarak ısıtın.
2
Yağ eriyip süt kaynamaya başlayınca, tuz ve unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla aynı bir helva hazırlar gibi 10 dakika boyunca karıştırarak kısık ateşte pişirin.
3
Harcı soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip spatula veya mikser ile karıştırın. Karışımı sıkma ucu takılı sıkma torbasına aktarın.
4
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine pinpon topu büyüklüğünde sıkın. 175 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
5
Beyaz kremasını hazırlamak için sos tenceresine tüm malzemeyi aktarıp karıştırın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
6
Kremamızı hazırlarken pütür kalmaması için devamlı karıştırmaya özen gösterin. Kaynayıp kıvam alınca ocaktan alın ve ara ara karıştırıp iyice soğumasını sağlayın.
7
Sos tenceresinde Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u hazırlayın. Krema soğuduktan sonra bir sıkma torbasına alın ve pastanın katları arasına sıkarak yayın. Pastanın kenarları ve üst kısmı için de aynı işlemi uygulayın.
8
Gofretleri pastanın kenarlarına dik şekilde dizin ve yapışmalarını sağlayın. Profiterol toplarını ortadan keserek dolgu kremasından doldurun.
9
Topları pastanın üst katına yerleştirin ve Profiterol Pasta ‘nız hazır. En son çikolatalı sosu gezdirerek servis yapın.