Bizim Mutfak

Ramazan Kebabı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Ramazan Kebabı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 su bardağı arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet patlıcan 
  • 2 adet patates 
  • 5 adet köy biberi 
  • 1 adet domates

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı su
Paylaş:

Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır ?

1
Ramazan Kebabı tarifi için ; iri doğradığınız patlıcanları, küp doğradığınız patatesleri, çekirdeklerini aldığınız köy biberlerini kızgın yağda kızartın ve fazla yağını süzdürün.

2
Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı etleri mühürleyin ve suyunu salıp, çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin.

3
Arpacık soğanlar çok hafif yumuşadıktan sonra Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon, tuzunu, karabiberini ve 1 su bardağı suyunu da ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Eğer suyunu çok çekerse yarım bardak su ekleyebilirsiniz.

4
Etler yumuşayınca, haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp, ocaktan alın.

5
Isıya dayanıklı bir fırın kabının tam ortasına etli nohut karışımını koyun.

6
Etrafına kızartılmış patlıcan ve patatesleri güzelce dizin.

7
Köy biberleri ve iri dilimlediğiniz domatesleri de yerleştirdikten sonra hazırladığınız salçalı sosu hepsinin üzerine gezdirin.

8
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra, tabaklara paylaştırıp sıcak olarak servis edin. Ramazan Kebabı Tarifi  hazır. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Ramazan Kebabı Tarifi

Diğer Tariflerimiz

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›
Bazlama Burger Tarifi

Bazlama Burger Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı 
Tarifi Gör ›
Dana Nuar Tarifi

Dana Nuar Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
Tarifi Gör ›