Bizim Mutfak

Saray Sarması Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Saray Sarması Malzemeleri Nelerdir ?

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin

Kaplaması için:

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
Paylaş:

Saray Sarması Nasıl Yapılır ?

1
Tencereye süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelecek kadar karıştırarak pişirin. Kıvamını alan muhallebinizin içine vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.

2
Geniş bir kare tepsiye Hindistan cevizini iyice yayın.

3
Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizini yaydığınız tepsinin üzerine eşit şekilde yayın ve soğuması için buzdolabına koyun.

4
Tepsi buzdolabında soğurken bir su bardağı süt ile Bizim Mutfak Krem Şanti’yi çırpın.

5
Soğuyan tepsiyi buzdolabından çıkardıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi muhallebinin üzerine döküp eşit şekilde yayın.

6
Hazırladığınız tatlıyı 8 eşit parçaya bölün ve böldüğünüz her parçanın üstüne fındık serpiştirin.

7
Daha sonra bir spatula yardımı ile düzgünce sarın. Rulo haline getirip servis edin afiyet olsun.

Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Profiterol Pasta Tarifi

Profiterol Pasta Tarifi

  • 1 adet kakaolu hazır pasta keki
Tarifi Gör ›
Çilekli Puding Topları Tarifi

Çilekli Puding Topları Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çilekli Puding
Tarifi Gör ›
Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
Tarifi Gör ›