Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Sarımsaklı ve Mercimekli Ağaç Ekmek Tarifi
Tarif Kategorileri
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Ana Sayfa
/
Tarifler
/ Sarımsaklı ve Mercimekli Ağaç Ekmek Tarifi
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Sarımsaklı ve Mercimekli Ağaç Ekmek Malzemeleri Nelerdir ?
Malzemeler
225 gr un
5 gr kuru maya
125 gr ılık süt
1 tatı kaşığı şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
İç harcı için:
1 paket Bizim Mutfak Mercimek Çorbası
1 baş fırınlanmış sarımsak
150 gr oda ısısında tereyağı
5-6 dal kıyılmış dereotu
Ürüne Git ›
Paylaş:
Sarımsaklı ve Mercimekli Ağaç Ekmek Nasıl Yapılır ?
1
Uygun bir kasenin içerisine süt ve mayayı alıp, karıştırın ve 5 dk kadar bekleyin.
2
Ardından şeker ve yumurta ekleyerek karıştırın.
3
Bizim Mutfak Mercimek Çorbası, un ve son olarak tereyağı da ekleyip 10 dk kadar yoğurun.
4
Hazırladığınız hamurun üzerini bezle örtüp, 1 saat kadar mayalandırın.
5
İç harcı için uygun bir kasede eritilmiş tereyağı, dereotu ve fırınlanmış sarımsağı karıştırın.
6
Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
7
Bezeleri yuvarlayıp, tepsiye ağaç şeklinde dizin ve 180 derece fırında 30 dk kontrollü pişirin.
8
Fırından çıkan ekmeklerin üzerini hazırladığınız sarımsaklı sos ile yağlayıp, dilerseniz kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
Diğer Tariflerimiz
Sağlıklı Kraker Tarifi
3 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›
Çıtır Biberiyeli Akordiyon Patates Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Yerli Besi Et Bulyon
Tarifi Gör ›
Mercimekli Patates Köftesi Tarifi
1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Mercimek Çorbası
Tarifi Gör ›
Patlıcanlı Sufle Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›