Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi tarifi için; yumuşamış tereyağı ile Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi karıştırın.
2
Bu karışımın yarısını hindinin her tarafına sürün.
3
Hindinin içini irice doğranmış havuç, patates, arpacık soğan ve biberiye ile doldurun.
4
Hindiyi 170 derece fırında 2 buçuk saat pişirin.
5
Hindinin marmelatlı sosu için; sebzeli çeşni ile hazırlanan sosun kalan yarısını, 1 çay bardağı hindinin suyu ve kayısı marmeladı ile iyice karıştırın.
6
2 buçuk saat boyunca pişmiş hindiyi fırından alın, dilimlenmiş soğan dizilmiş başka bir fırın tepsisine yerleştirin.
7
Hazırladığınız marmelatlı sosu hindinin her tarafına sürün.
8
Tekrar sıcak fırına verin. Yarım saat daha pişirin.
9
Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi hazır. Garnitürleriyle birlikte servis yapın.