Bizim Mutfak

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • ½ paket arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 6-7 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kaynamış su
  • Karabiber, kırmızı pul biber, köri, kekik

Üzeri için:

  • 50 g tulum peyniri
Paylaş:

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır ?

1
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletin. Sivri biberleri orta kalınlıkta doğrayıp hazırlayın.

2
Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın. Ardından ince kıydığınız soğan ve sarımsakları ekleyin ve hafif sararana kadar kavurun.

3
Patlıcanların suyunu süzüp kuruladıktan sonra tencereye ekleyin.

4
Birkaç dakika kavurup sivri biberleri ve çeri domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.

5
Salçayı ekleyin, birkaç kez çevirip makarnayı, Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u , baharatları ve malzemelerle aynı hizada olacak şekilde sıcak suyu ilave ederek karıştırın.

6
Su kaynayınca ocağı kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.

7
Servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri veya tulum peyniri ile servis edebilirsiniz.

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Tarifi

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası
Tarifi Gör ›
Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köfte Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›